top of page
_K9R2181.jpeg

BEHANDLINGAR

Vi erbjuder all form av allmäntandvård, från enklare undersökningar till avancerad tandvård, inklusive implantatbehandlingar. Vi erbjuder även kosmetisk tandvård och tandblekning.

TANDLOSSNING

Tandlossning är en "tyst" autoimmun sjukdom som drabbar stora delar av befolkningen. Enkelt uttryckt kan man säga att kroppen reagerar kraftigt på bakterier som ansamlats vid tandköttet. Det bildas då fickor mellan tanden och tandköttet, som är svåra att själv få rent. Därmed har kroppen försatt sig i en ond cirkel, fler bakterier/tandsten ansamlas och fickan blir djupare. Oftast känns inte tidiga förändringar av, annat än att det kan blöda i tandköttet vid tandborstning. Det är därför viktigt att regelbundet kontrollera detta och sätta in åtgärder vid behov. Även du som har implantat kan drabbas av tandlossning. Vår tandhygienist är särskilt utbildad och del av ett nätverk i länet för behandling mot tandlossning. Tillsammans med tandläkaren görs en bedömning och en behandlingsplan läggs upp. Ibland rekommenderar vi att ta bort någon tand, om sjukdomsförloppet har gått för långt. Därefter avlägsnar tandhygienisten tandsten och bakteriebeläggningar med speciella instrument och/eller med ultraljud. Vi är noga med att informera och lära ut individuellt vad du som patient kan göra för att bromsa sjukdomen. Ibland blir du klar på ett besök, men ibland krävs flera besök beroende på komplexiteten i din sjukdomsbild. Förebyggande tandvård är nyckeln till att hålla dina tänder friska under hela ditt liv. Det är en kombination av regelbundna tandkontroller som är anpassade efter just ditt behov, samtidigt som du lär dig hur du ska göra för att bibehålla eller återskapa en god oral hälsa.

Tandlossning

KRONA OCH BRO

Vad är en krona? En krona är en skyddande restaurering som täcker hela tandytan och återställer den till sin ursprungliga storlek och form. När en tand inte kan återställas med fyllning används en krona för att skydda och stärka tandstrukturen. En krona kan också vara en lösning på sönderfallna tänder, stora fyllningar och fyllningar som har spruckit. Det finns flera typer av kronor men helt i keramik är den som mest används. Keramiska kronor är tandfärgade och är gjorda för att matcha tändernas färg, storlek och form för att ge dig ett naturligt leende. Kronor är mycket hållbara och håller i många år, men kan så småningom behöva bytas ut som de flesta tandrenoveringar. Vi ger dig 3 års garanti på all fast protetik, såsom kronor och broar. Vad är en bro? En tandbro är en icke-avtagbar del som används för att ersätta saknade tänder, vi väljer material efter vilket behov just du har. En fast bro kan vara en utmärkt lösning eftersom det kan förhindra att resterande tänder glider ut ur position, återställer förmågan att tugga eller tala samt återställer ett vackert leende. Det kan också vara en uppgradering till en avtagbar delprotes.

C7.png
C8.png
Krona och bro

IMPLANTAT

Ett implantat är en artificiell rot av metall som sätts i käkbenet. Det kräver förberedande undersökning och noggrann planering. Operationen görs på kliniken och därefter får implantatet läka in, oftast ca 8-12 v. Ovanpå det inlästa implantatet kan därefter en krona eller en brygga monteras, som fungerar som dina vanliga tänder. Vi hjälper dig och lär dig hur du sköter dina implantat. Tidigare sjukdomsprocesser med tandlossning och rökning är faktorer som gör att operationen kan misslyckas, eller att implantatet med drabbas av tandlossning och senare börjar tappa benfäste. Därför tycker vi att det är viktigt med sjukdomsbehandling och eliminering av riskfaktorer innan operation. Vi berättar vad vi rekommenderar för just dig. Svenska DentalLab Vi använder oss enbart av svenska denatllab (leverantör av till exempel kronor, broar, implantat och proteser) där vi kan garantera produktens kvalité och innehåll. Vi opererar enbart in implantat av märket Straumann, en erkänt högkvalitativ produkt med bra vetenskapligt underlag.

Implantat

ESTETISK TANDVÅRD

Vi utför vård på estetisk indikation, såsom tex tandblekning. Då detta inte uppfyller kravet mot försäkringskassans ersättningssystem betalar du som patient 100% av kostnaden. Fråga oss så berättar vi mer om vad som passar just dig och vad det kan kosta.

estetisk tadvård

BOKA TID

Boka din behandling hos oss idag så ses vi på vår mottagning på Skomakaregatan 23 i Arvidsjaur.

_K9R2388.jpeg
bottom of page