top of page
_K9R2196.jpg

PRISER

Här kan du läsa om våra priser och det statliga tandvårdsstödet. Vi vet att det kan vara svårt att förstå prissättning i tandvården. Kostnaden beror på ett flertal faktorer. Vi ger alltid ett kostnadsförslag som gäller just för dig innan vi startar en större behandling.

FÖRSTA BESÖKET

Räkna med att ditt första besök kostar ca 995-2500 kr då vi noggrant går igenom och undersöker din tandhälsa och allt som rör den.

P5250476.jpg
_K9R2252.jpg

BETALNING

Vi accepterar betalning med swish, kort eller faktura. Vi föredrar betalning efter varje besök. 

Vill du delbetala görs det via Resurs bank men fråga oss gärna innan. Ofta kan man delbetala genom att dela upp behandlingen på ett sätt som passar dig bättre.

Hos oss kostar det 500 kr om du uteblir på bokad tid eller lämnar sent återbud som vi inte lyckas fylla.

FÖRSÄKRINGSKASSAN

Vi är anslutna till försäkringskassan, du kan därmed nyttja alla dina bidrag genom oss.


Varje år får du ett allmänt tandvårdsbidrag (ATB) från Försäkringskassan. Allmänna tandvårdsbidraget beror på hur gammal du är:

 

  • Mellan 20-29 år är bidraget 600 kr/år

  • Mellan 30-65 år är bidraget 300 kr/år

  • Från 65 år och uppåt är bidraget 600 kr/år

P5250277.jpg
_K9R2536.jpg

SÄRSKILT TANDVÅRDSBIDRAG

Särskilt tandvårdsbidrag (STB) är ett bidrag för dig som har en viss sjukdom eller en viss funktionsnedsättning som innebär en risk för försämrad tandhälsa.

 

Bidrag för särskilt tandvårdsbidrag är 600 kr per halvår till åtgärder som syftar till att förhindra att sjukdom uppstår. 

HÖGKOSTNADSSKYDD

​Högkostnadsskyddet finns till för dig som har höga tandvårdskostnader. Det innebär att du bara behöver betala en del av kostnaden själv. Du betalar det som under ett år är sammanlagt 3 000 kronor enligt statens referenspriser. Därefter får du viss ersättning på referenspriset enligt högkostnadsskyddet.

 

Referenspriset är ett fast pris som bestäms av staten för varje åtgärd som grund för det statliga tandvårdsstödet. För mer detaljerad info angående Tandvårdsstödet hänvisar vi till Försäkringskassan.

_K9R2515.jpg

TANDVÅRDSINTYG

Du som har vissa sjukdomar, funktionsnedsättningar eller ett stort behov av vård och omsorg kan få tandvårdsstöd från din region. Vi är anslutna till Region Norrbotten och till Region Västerbotten, har du ett tandvårdsintyg kan du nyttja detta hos oss.

 

Vi hjälper gärna till med råd kring om just du är berättigad intyg och om hur du skaffar ett sådant intyg.

bottom of page